האמת מאחורי החיוכים – הטור של תומר תדהר
כבר הזכרתי בעבר את מסע היחצ״נות של בוקסר שהחל מחודש ינואר 2022, צבוע בצבעי קמפיין הבחירות שלו מ-2018. אנשי האסטרטגיה והתוכן שלו עסוקים בלעטוף לנו אותו בעטיפה חיצונית יפה ואנושית. אבל בואו נדבר קצת על המהות.
לכבוד יום האישה הבינלאומי דאג בוקסר להצטלם עם עובדות העירייה שבקומת ההנהלה. קומה שמעטים העובדים שמעזים לעלות אליה, או מחשש שיבולע להם או בגלל האווירה השוררת שם.
אז נחמד שאתה מקיף עצמך בנשים (שהרי די בהתחלה דאג להגלות מהקומה את מעט הגברים שעבדו שם) ונחמד שאתה דואג להצטלם עמן כשחיוך מרוח על פניהן – אך האם ניתן ללמוד באמצעות החיוכים על האווירה האמתית ששוררת במסדרונות העירייה בימים אלה? שלא לדבר על הקומה שיש בה גבר אחד בלבד והוא במקרה ראש העירייה (טוב שכחתי הוא פמיניסט מוצהר).
אז לדעתי התשובה היא לא. לא ניתן ללמוד מהחיוכים דבר. הם מסגירים רק את הרצון של המצולמות למצוא חן בעיני העומד בראש המערכת ותו לא (או את מי שמנחה אותן כיצד לעמוד ובאיזו זווית). את דעתן הפרטית לא נדע כנראה לעולם, אך על מה שמתחולל בימים אלה בעירייה, אפשר בהחלט ללמוד בדרך של היקש.
בעירית נס-ציונה יש מסורת ארוכת שנים של קיום מסיבת פורים של העובדים (פעם בשנתיים). הועד הוא שמארגן את האירוע, שוכר אולם, מארגן תכנית אמנותית והעובדים רוכשים כרטיסים. כחלק מהמסורת, הנהלת העירייה משתתפת בסבסוד המסיבה וראש העיר מלווה ברעייתו מגיע לחגוג עם העובדים ואף מוזמן לברך אותם מעל גבי הפודיום שבאולם.
כשנתיים ימים חלפו מאז פרוץ נגיף הקורונה בארץ ובעולם, וסוף סוף התאפשר לעובדי עיריית נס-ציונה לקיים מסיבת פורים, שנחשבת לאירוע שמח ומגבש. הועד יצא בפרסום והעובדים הוזמנו לרכוש כרטיסים. חלף יום, חלפו יומיים ואין כל היענות מצד העובדים.
האם חוסר ההיענות נבע מהעלות הגבוהה של הכרטיס? כנראה שלא, שהרי המחיר לא השתנה ממה שהיה נהוג בעבר וגם הנהלת העירייה משתתפת כאמור בעלות.
אז מדוע למעשה לא נרשמו העובדים למסיבה שאמורה להיות עבורם הזדמנות לחגוג יחדיו ולהנות מערב כייפי, עם תחפושות, אוכל, שתייה, מוסיקה טובה וריקודים?
את התשובה לא תקבלו מהצילום שהעלה בוקסר בדף הפייסבוק שלו, כי הוא לא צבוע רק בצבעי הקמפיין שלו מהבחירות הקודמות….את התשובה תקבלו מהעובדים שהצביעו ברגליים. כי כנראה הבינו שבמסיבה מצופה היה מהם לחגוג ולרקוד עם האיש וההנהלה, שהם בלשון המעטה לא מרגישים מחוברים אליהם. מה קרה בסוף? יצאה הודעה על ביטול המסיבה.
האם אנו התושבים כן מרגישים חיבור אליו? שהרי הוא עושה הכל כדי למצוא חן בעינינו: תמונות מחוייכות – עם נשים, תלמידים, בני נוער, עובדים, חברת מועצה שהתפטרה וחזרה בה, משפחה, נציגי משרד החינוך וגם עם שרת התחבורה. המילים אומרות רגש, הכל אישי ואנושי…..אך האם זו האמת שמאחורי התמונות והמילים?
לשאלה זו נידרש בבוא העת, אך אני אישית כבר הגעתי למסקנה והיא אחת: לנס-ציונה – לעובדים ולתושבים – מגיע יותר!
